De #1 van Nederland want:
- Bewezen kwaliteit
- Snelle dienstverlening
- Garantie
DE NUMMER 1 IN HET WATERDICHT MAKEN VAN KELDERS

Nog vragen over onze werkwijze of vrijblijvend een prijsopgave ontvangen?

Klantbeoordelingen
(7.4/10)
Neem nu contact met ons op!
088 ‑ 430 30 53

Vocht in kelder zelf bestrijden

Het is onmogelijk om vocht van buitenaf te voorkomen. Wel kunt u ervoor zorgen dat vocht zo min mogelijk de kans krijgt om omhoog te trekken. Dit doet u door te zorgen voor een goede luchtcirculatie. Hoe meer droge lucht er in uw woning kan circuleren, hoe meer vocht er zal worden afgevoerd. Ook kan een open raam tijdens het koken of douchen ervoor zorgen dat vocht wordt afgedreven.

Zelf aan de slag gaan met producten uit doe-het-zelfzaken is niet effectief. U zorgt er daarmee wel voor dat vocht uit de ruimte verdwijnt, maar de problemen komen dan in een andere ruimte weer tot uiting.

Schakel dus voor een binnenafdichting van uw kelder altijd een professional in.

 

Vocht in huis voorkomen

Vocht van buitenaf kunt u niet voorkomen. Wel kunt u er voor zorgen dat vocht zo min mogelijk de kans krijgt om omhoog te trekken. Er zal een goede luchtcirculatie moeten zijn. Hoe meer droge lucht er in uw huis kan circuleren, hoe meer vocht er zal worden afgevoerd. Ook condens die ontstaat als u kookt of doucht, moet de kans krijgen om uw woning te verlaten. Dit kan bijvoorbeeld door een raampje open te zetten. Uw kelder waterdicht maken is vaak dus niet nodig als er sprake is van een goede ventilatie. Indien deze maatregelen toch niet helpen zal een kelderafdichting nodig zijn.

Binnenafdichting

Als u last heeft van een natte kelder dan kunt u dit probleem aanpakken door de kelderafdichting uit te voeren. In doe-het-zelfzaken worden vele waterwerende en waterdichte pasta's, kitten en mortels aangeboden. Het is dus voor iedereen mogelijk om een isolerende waterdichte laag aan de binnenkant van de kelder te maken. Zo kunt u het vocht in de kelder zelf bestrijden en uw kelder zelf waterdicht maken. Toch is dit geen goede oplossing.

Wanneer uw kelder geen vochtwerende elementen aan de buitenkant heeft, dan zal het water via het gesteente of het beton uw kelder binnendringen. Mocht u een waterdichte laag aan de binnenkant van de kelder maken, dan zal het water door de hydrostatische druk en door het capillaire vermogen van het gesteente naar boven worden gedrukt. U krijgt dan te maken met optrekkend vocht. De vochtproblemen verdwijnen dan wel uit uw kelder, maar komen in een andere ruimte weer tot uiting.

Voor het aanbrengen van een binnenafdichting is het dus van belang om een professional in te schakelen. Met de vakkennis, het materiaal en de ervaring kan vocht goed bestreden worden, zonder dat u te maken krijgt met optrekkend vocht.

Live chat - Online