DE NUMMER 1 IN HET WATERDICHT MAKEN VAN KELDERS

Nog vragen over onze werkwijze of vrijblijvend een prijsopgave ontvangen?

Klantbeoordelingen
(8.5/10)

Stappenplan van kelder waterdicht maken

U vraagt zich misschien af wat u er precies bij voor moet stellen als wij uw kelder komen dichten. Elke kelder is uniek. Het onderstaand stappenplan is een praktijkvoorbeeld van onze unieke behandelmethode en dient als een impressie van het eindresultaat.

1:
Treffen van voorzorgsmaatregelen
Voordat we beginnen met de waterdichting van uw kelder, dekken we de vloer af, zodat er geen viezigheid achterblijft. Dit doen we ook op de route die we door uw huis moeten maken, bijvoorbeeld van de voordeur naar de kelder. Zo gaan wij zo schoon mogelijk aan het werk, wat u later na uw kelderafdichting een hoop schoonmaken scheelt.

2:
Voorbereiden van de middelen (buiten)
Om uw kelderlekkage te bestrijden, hebben wij diverse middelen nodig. Buiten bereiden we de middelen voor, die we nodig hebben voor uw kelderbehandeling. Door dit buiten te doen, voorkomen we binnen in uw woning onnodige viezigheid. Zo blijft een kelder waterdicht maken dus netjes en schoon, zonder extra werk. 

3:
Leegpompen van de kelder
Na deze voorbereidingen kan het waterdicht maken van de kelder beginnen. Met water in de kelder is het lastig werken, vandaar dat wij, indien nodig, eerst uw kelder leegpompen. U hoeft uw kelder voorafgaand aan onze kelderreparatie dus niet zelf leeg te pompen, dat zullen wij voor u doen.

4:
Behandelen van scheuren
Alle plekken die kelderlekkage zouden kunnen veroorzaken, denk bijvoorbeeld aan scheuren in de keldermuur, bikken we uit en zullen we weer opvullen. Het middel waarmee we de uitgebikte scheur opvullen, zal ervoor zorgen dat deze mogelijke probleemplekken onschadelijk en meteen waterdicht worden gemaakt. Hierna is de scheur geheel lekvrij. 

Hiernaast is een scheur te zien die eerst is uitgebikt, en vervolgens gevuld met het hiervoor speciaal ontwikkelde opvulmiddel. Daarnaast dezelfde scheur, maar dan nadat de stuclaag is verwijderd. Het behandelen van deze scheuren is noodzakelijk om uw keldermuur goed waterdicht te maken. Deze scheuren veroorzaken namelijk vaak het water in de kelder. 

5:
Verwijderen van schilder-, stuc- of tegellaag
Indien aanwezig, zullen wij de schilder-, stuc- of tegellaag in uw kelder machinaal verwijderen. Deze behandeling is nodig, omdat alleen op een kale muur onze werkwijze goed toegepast kan worden.

6:
Afwerken van de kelder
Nadat de slechte plekken uitgebikt zijn en de kelder geprepareerd voor de behandeling, zal de gehele kelder worden afgewerkt met ons middel. Door deze afwerking zal uw kelder geheel waterdicht en lekvrij zijn.

De actieve werking van de bestandsdelen zal ervoor zorgen dat bij aanraking met water er een kristallisatieproces ontstaat, wat door zal gaan zolang er water aanwezig is. De waterdichtende eigenschappen van ons middel verbeteren dus met de tijd: de perfecte manier om uw kelder waterdicht te maken.

Na onze kelderbehandeling is het niet per se noodzakelijk om voor een nieuwe afwerking te kiezen, u kunt de kelder laten zoals hij is. Mocht u wel een nieuwe afwerking met bijvoorbeeld tegels wensen, kunt u 28 dagen na onze kelderreparatie deze afwerking aanbrengen. Deze foto's zijn ter indicatie. Afhankelijk van uw kelder, kan de eindafwerking afwijken.

 

Is er sprake van lekkage door doorvoeren van leidingen? Bekijk dan het stappenplan met hoe doorvoeren gedicht worden. In geval van scheuren in de keldervloer kunt u het stappenplan van reparatie bij scheuren in de keldervloer bekijken.

7:
Puntjes op de i
Na het waterdicht maken van uw kelder zullen we al het afval weer meenemen en u met een lekvrije kelder achterlaten.

Ook last van vocht of water in uw kelder? Wacht dan niet langer en neem snel vrijblijvend contact met ons op!

Live chat - Online