DE NUMMER 1 IN HET WATERDICHT MAKEN VAN KELDERS

Nog vragen over onze werkwijze of vrijblijvend een prijsopgave ontvangen?

Klantbeoordelingen
(8.5/10)

Kelder waterdicht maken

Heeft u last van water, vocht of lekkage in uw kelder? Van Toog maakt uw kelder weer waterdicht!
Wateroverlast of optrekkend vocht is geen pretje. Om maar een paar vervelende consequenties te noemen:

  • Uw energierekening gaat omhoog;
  • Uw gezondheid wordt aangetast (bijvoorbeeld door schimmel);
  • Uw leefruimte wordt verkleind doordat u de kelder niet meer kunt gebruiken.

Een vochtige ruimte heeft vaak schimmel tot gevolg en dit is een erg ongezonde leefomgeving. Dat wilt u toch niet in uw eigen huis? Bovendien worden de energiekosten hierdoor hoger. Daarnaast bent u beperkt in ruimte: door de lekkage en/of vocht in de kelder gaat kostbare ruimte in uw huis verloren, die u op zo veel manieren zou kunnen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het opbergen van waardevolle spullen, of een ruimte maken voor een hobby. Kortom, u wilt toch ook een waterdichte kelder?

Water in de kelder kan door verschillende dingen ontstaan. Wat zijn de oorzaken van kelderlekkage? Hoge grondwaterstand, slechte ventilatie, zwakke constructie en poreusheid van kelderwanden zijn voorbeelden van hoe een kelder lek kan worden. Een kelder waterdicht maken, is iets waar Van Toog expert in is. Daarom zijn de oorzaken makkelijk te verhelpen met onze behandeling. 

Werkwijze kelder waterdicht maken

Van Toog maakt gebruik van een unieke methode om een kelder waterdicht te maken. Immers is een lekke kelder niet vaak simpel op te lossen. Van Toog gebruikt een behandelmethode die van binnenuit werkt, omdat deze ook op de lange termijn zorgt voor een waterdichte kelder. Met onze methode worden de vloer en muren van uw kelder waterdicht gemaakt, zodat geen lekkage meer zal ontstaan. Reparatie met de injectiemethode, die de meeste bedrijven hanteren, is slechts op de korte termijn werkzaam.

Unieke behandelmethode

Bij een kelder waterdicht maken, wordt er gebruik gemaakt van verschillende stoffen. De structuur wordt hierdoor ondoordringbaar gemaakt voor water en andere vloeistoffen, doordat ons middel alle openingen in het cement vult. Er ontstaat een kristallisatieproces, dat zo lang er water aanwezig is door blijft gaan. Het verduurzaamt het beton en het maakt het waterdicht en zelfdichtend. De waterproofing eigenschappen van ons middel verbeteren zo met de tijd. Dit is de ideale manier om kelders blijvend waterdicht te maken. Meer informatie over onze behandeling vindt u op onze pagina over onze kelderafdichting.

Uw kelder waterdicht maken door de experts van Van Toog? Vul vrijblijvend het contact formulier in en wij nemen direct contact op!

Neem nu contact met ons op!

Aanpak kelder waterdicht maken

Wanneer u de kelderreparatie door ons laat doen, zorgen wij er altijd voor dat er geen viezigheid in uw huis achterblijft. We dekken daarom de vloer af, evenals de route naar de voordeur. Ook bereiden we de middelen buiten voor, zodat het binnen niet vies wordt. Voorafgaand aan de behandeling pompen we de kelder voor u leeg. Dan begint de daadwerkelijke kelderbehandeling. De doorvoeren worden gedicht en de kelder wordt nabewerkt. Niet alleen de vloer, maar ook een keldermuur waterdicht maken, is onderdeel van de behandeling. Zo is er sprake van complete bescherming. Onze werkwijze is met behulp van foto's weergegeven in dit stappenplan.

kelder waterdicht maken resultaat  Een betonnen kelder na behandeling

Preventief handelen

Vocht in de kelder heeft u voor een deel zelf in de hand. Vocht van buitenaf kunt u helaas niet voorkomen, maar gelukkig is een kelder waterdicht maken wel haalbaar. U kunt er bijvoorbeeld voor zorgen dat vocht binnen zo min mogelijk omhoog trekt. Het is belangrijk dat er zo veel mogelijk droge lucht circuleert in uw huis. Hier kunt u voor zorgen door een goed ventilatiesysteem te hebben in keuken en badkamer. Daarnaast is het aan te raden om een raampje open te zetten als er condens ontstaat door bijvoorbeeld douchen of koken. Door preventief te handelen kunt u de kans op vocht en lekkage voor zo ver mogelijk zelf beperken.

Erger voorkomen

Wanneer er beginnende tekenen van lekkage ontstaan, is het van belang dat u zo snel mogelijk ingrijpt. U kunt namelijk niet te vroeg optreden tegen wateroverlast. Wat begint als een kleine lekkage of zelfs maar als een klein aantal vochtplekken, eindigt met een volgelopen kelder. Wacht daarom niet te lang met uw kelder waterdicht maken. Water brengt ook nare schimmel met zich mee, wat voor veel overlast zorgt. Met name kelderzwam is een snel groeiende schimmel die zo snel mogelijk moet worden aangepakt. Het zou zonde zijn als u spullen die u in de kelder heeft opgeslagen moet verplaatsen of zelfs moet weggooien, als u te laat bent. Om kelderzwam en andere schimmels te voorkomen, is het dus van belang dat u zo snel mogelijk ingrijpt als er tekenen van lekkage of vocht zijn. Kortom, een kelder waterdicht maken is ook een zekerheid dat je in de toekomst geen last zal hebben van een lekke en onbruikbare kelder.

Bovendien is een tijdige kelderreparatie bij de eerste tekenen van lekkage veel voordeliger dan wanneer uw kelder in een verder gevorderd stadium behandeld moet worden, bijvoorbeeld wanneer de kelder al volledig onder water staat. 

Voordelen kelder waterdicht maken

Het gemak en comfort van een goede kelder is erg belangrijk voor de rest van een huis. Denk bijvoorbeeld aan hoe gemakkelijk het is om een extra ruimte te hebben, waar oude fotoalbums geen last krijgen van vocht en lekkage. Ook is het bewaren van eten en drinken geen risico meer. Al met al is een kelder zonder water- en vochtproblemen onmisbaar voor uw huis. U kunt weer genieten van de voordelen die een kelder u biedt: het opslaan van spullen of misschien wel een extra studeer-, hobby- of logeerkamer? Door uw kelder te laten repareren door Van Toog weet u zeker dat uw kelder lek- en watervrij wordt en blijft.

Kortom, een kelder waterdicht maken, brengt de volgende voordelen met zich mee: 

  • Uw leefomgeving wordt gezonder;
  • U heeft er een extra ruimte bij;
  • De waarde van uw woning stijgt;
  • Uw energierekening daalt.

Snel een droge kelder

Dankzij onze behandelmethode hoort de kelder water- en lekvrij te blijven. Ons team bestaat uit een van de grootste specialisten op het gebied van kelderdichting en hebben een unieke behandelmethode ontwikkeld. Veel klanten gingen u voor en weten dat de unieke methode van Van Toog werkt. Daarom garanderen wij 100% kwaliteit van onze behandeling! Komt er onverhoopt toch weer water in de kelder? Wij bieden u 15 jaar garantie! Ook dit is uniek aan Van Toog; de meeste bedrijven bieden een kortere garantie. Als er weer water in de kelder ontstaat, komen wij terug en repareren uw kelder kosteloos opnieuw.

Al met al is een waterdichte kelder alleen maar gunstig. Wacht niet te lang en laat bij water of vocht uw kelder waterdicht maken! Van Toog is expert op dit gebied en staat voor u klaar om uw kelder weer waterdicht te maken. Bij Van Toog heeft u in de meeste gevallen al binnen één dag een offerte en binnen 3,5 dag een afspraak met onze kelderspecialist. Zo kunt u heel snel weer genieten van uw kelder. Ook als u twijfelt of een reparatie nodig is, kunt u altijd contact opnemen voor advies. U zit dan nog nergens aan vast. Wij garanderen kwaliteit en geven altijd 15 jaar garantie op ons werk.

Al onze afnemers hebben een aansprakelijkheidsverzekering.

Live chat - Online