De #1 van Nederland want:
- Bewezen kwaliteit
- Snelle dienstverlening
- Garantie
DE NUMMER 1 IN HET WATERDICHT MAKEN VAN KELDERS

Nog vragen over onze werkwijze of vrijblijvend een prijsopgave ontvangen?

Klantbeoordelingen
(7.4/10)
Neem nu contact met ons op!
088 ‑ 430 30 53

Kelder waterdicht maken

Heeft u last van water, vocht of lekkage in uw kelder? Van Toog maakt uw kelder weer waterdicht!
Wateroverlast of optrekkend vocht is geen pretje. Om maar een paar vervelende consequenties te noemen:

  • Uw energierekening gaat omhoog;
  • Uw gezondheid wordt aangetast (bijvoorbeeld door schimmel);
  • Uw leefruimte wordt verkleind doordat u de kelder niet meer kunt gebruiken.

Een vochtige ruimte heeft vaak schimmel tot gevolg en dit is erg slecht voor uw gezondheid. Dat wilt u toch niet in uw eigen huis? Bovendien worden de energiekosten hoger. Daarnaast bent u beperkt in ruimte: door de lekkage en/of vocht in de kelder gaat kostbare ruimte in uw huis verloren, die u op zo veel manieren zou kunnen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het opbergen van waardevolle spullen of een ruimte voor een hobby. Kortom: u wilt toch ook een waterdichte kelder?

Water in de kelder kan door verschillende dingen ontstaan. Wat zijn de oorzaken van kelderlekkage? Hoge grondwaterstand, slechte ventilatie, zwakke constructie en poreusheid van kelderwanden zijn voorbeelden van hoe een kelder lek kan worden. Een kelder waterdicht maken, is iets waar Van Toog expert in is. Daarom zijn de oorzaken makkelijk te verhelpen met onze behandeling. 

Werkwijze kelder waterdicht maken

De bedrijven die aangesloten zijn bij van Toog, maken gebruik van een unieke methode om een kelder waterdicht te maken. Immers is een lekke kelder vaak niet simpel op te lossen. Onze bedrijven gebruiken een behandelmethode die van binnenuit werkt, aangezien deze ook op de lange termijn betrouwbare resultaten levert voor een waterdichte kelder. Met onze methode worden de vloer en muren van uw kelder waterdicht gemaakt, zodat lekkage geen kans meer krijgt. Reparatie met de injectiemethode, die de meeste bedrijven hanteren, werkt meestal maar even.

Unieke behandelmethode

Bij het waterdicht maken van een kelder wordt gebruik gemaakt van verschillende stoffen. De structuur wordt hierdoor ondoordringbaar gemaakt voor water en andere vloeistoffen, doordat ons middel alle openingen in het cement vult. Er ontstaat een kristallisatieproces dat door blijft gaan zolang er water aanwezig is. Deze methode verduurzaamt het beton en maakt het waterdicht en zelfdichtend. De waterproofing eigenschappen van ons middel verbeteren met de tijd. Deze unieke behandelmethode is dus de ideale manier om kelders blijvend waterdicht te maken. Meer informatie over onze behandeling vindt u op onze pagina over onze kelderafdichting.

Uw kelder waterdicht maken door de experts van Van Toog? Vul vrijblijvend het contact formulier in en wij nemen direct contact op!

Neem nu contact met ons op!

Aanpak kelder waterdicht maken

Wanneer u de kelderreparatie door een van de bij ons aangesloten bedrijven laat doen, zorgen zij er altijd voor dat er geen viezigheid in uw huis achterblijft. Ze dekken daarom de vloer af, evenals de route naar de voordeur. Ook bereiden ze de middelen buiten voor, zodat uw huis zo schoon mogelijk blijft. Voorafgaand aan de behandeling wordt de kelder leeggepompt. Daarna begint de daadwerkelijke kelderbehandeling. De doorvoeren worden gedicht en de kelder wordt nabewerkt. Zowel de vloer als de keldermuur zijn onderdeel van de behandeling. Zo is er sprake van complete bescherming. De werkwijze is met behulp van foto's weergegeven in dit stappenplan.

kelder waterdicht maken resultaat  Een betonnen kelder na behandeling

Preventief handelen

Vocht in de kelder heeft u voor een deel zelf in de hand. Vocht van buitenaf kunt u helaas niet voorkomen, maar gelukkig is een kelder waterdicht maken wel haalbaar. U kunt er bijvoorbeeld voor zorgen dat vocht binnen zo min mogelijk omhoog trekt. Het is belangrijk dat er zo veel mogelijk droge lucht in uw huis circuleert. Hier kunt u voor zorgen door de keuken en badkamer te voorzien van een goed ventilatiesysteem. Daarnaast is het aan te raden om een raam open te zetten als er condens ontstaat door bijvoorbeeld douchen of koken. Door preventief te handelen kunt u de kans op vocht en lekkage (voor zo ver mogelijk) zelf beperken.

Erger voorkomen

Wanneer er beginnende tekenen van lekkage ontstaan, is het van belang dat u zo snel mogelijk ingrijpt. U kunt namelijknooit vroeg genoeg optreden tegen wateroverlast. Wat begint als een kleine lekkage of zelfs maar als een klein aantal vochtplekken, eindigt met een volgelopen kelder. Wacht daarom niet te lang met uw kelder waterdicht maken. Water brengt ook nare schimmel met zich mee, wat voor veel overlast zorgt. Met name kelderzwam is een snel groeiende schimmel die zo snel mogelijk moet worden aangepakt. Het zou zonde zijn als u spullen die u in de kelder heeft opgeslagen moet verplaatsen of zelfs moet weggooien. Om kelderzwam en andere schimmels te voorkomen, is het dus van belang dat u zo snel mogelijk ingrijpt als er tekenen van lekkage of vocht zijn. Kortom: een kelder waterdicht maken is een zekerheid dat je in de toekomst geen last zult hebben van een lekke en onbruikbare kelder.

Bovendien is een tijdige kelderreparatie bij de eerste tekenen van lekkage veel voordeliger, dan wanneer uw kelder in een verder gevorderd stadium behandeld moet worden. 

Voordelen kelder waterdicht maken

Het gemak en comfort van een goede kelder is erg belangrijk voor de rest van een huis. Denk bijvoorbeeld aan hoe gemakkelijk het is om een extra ruimte te hebben waar oude fotoalbums geen last krijgen van vocht en lekkage. Ook is het bewaren van eten en drinken geen risico meer. Al met al is een kelder zonder water- en vochtproblemen onmisbaar voor uw huis. U kunt weer genieten van de voordelen die een kelder u biedt: het opslaan van spullen of misschien wel een extra studeer-, hobby- of logeerkamer? Door uw kelder te laten repareren door de specialisten van Van Toog weet u zeker dat uw kelder lek- en watervrij wordt en blijft.

Kortom: het waterdicht maken van een kelder brengt de volgende voordelen met zich mee: 

  • Uw leefomgeving wordt gezonder;
  • U heeft er een extra ruimte bij;
  • De waarde van uw woning stijgt;
  • Uw energierekening daalt.

Snel een droge kelder

Dankzij de behandelmethode hoort de kelder water- en lekvrij te blijven. Op basis van uw specifieke situatie brengen wij u graag in contact met passende specialisten op het gebied van kelderdichting. Veel klanten gingen u voor en weten dat de bedrijven die zijn aangesloten bij Van Toog succesvol zijn. Daarom garanderen zij 100% kwaliteit van de behandeling! Komt er onverhoopt toch weer water in de kelder? Dan bieden alle aangesloten bedrijven garantie! Ook dit is uniek aan de bemiddeling bij Van Toog; de meeste bedrijven bieden geen of zeer korte garanties. Als er weer water in de kelder ontstaat, komen de bij ons aangesloten bedrijven terug en repareren uw kelder kosteloos opnieuw.

Al met al is een waterdichte kelder alleen maar gunstig. Wacht niet te lang en laat bij water of vocht uw kelder waterdicht maken! Van Toog is expert op dit gebied en de aangesloten bedrijven staan voor u klaar om uw kelder weer waterdicht te maken. Bij Van Toog heeft u in de meeste gevallen al binnen enkele dagen een offerte en binnen 3,5 week een afspraak met onze kelderspecialist. Zo kunt u weer heel snel genieten van uw kelder. Ook als u twijfelt of er een reparatie nodig is, kunt u altijd contact opnemen voor advies. U zit dan nog nergens aan vast. Onze experts garanderen kwaliteit en geven altijd garantie op hun werk.

Al onze aangesloten bedrijven hebben een aansprakelijkheidsverzekering.

Live chat - Online