De #1 van Nederland want:
- Bewezen kwaliteit
- Snelle dienstverlening
- Garantie
DE NUMMER 1 IN HET WATERDICHT MAKEN VAN KELDERS

Nog vragen over onze werkwijze of vrijblijvend een prijsopgave ontvangen?

Klantbeoordelingen
(7.1/10)

Grondwateroverlast in Enschede

Sinds er in delen van de stad een nieuwe riolering is aangelegd, hebben veel mensen last van wateroverlast in Enschede. In Enschede-Noord hebben bewoners handtekeningen opgehaald om aandacht te vragen voor de grondwaterproblematiek. Mede daardoor is ook de politiek inmiddels bezig met het grondwaterprobleem.

De bewoners van de Lasondersingel hebben een brief naar de gemeente gestuurd met het verzoek aandacht te besteden aan de natte kelders. Wethouder Hans van Agteren heeft de gemeenteraad geïnformeerd over de verantwoordelijkheden van de bewoners en de gemeente bij water in kelders in Enschede. Het college stelt dat de bewoners zelf maatregelen moeten nemen om het onderlopen van kelders tegen te gaan.

Wateroverlast

Enschede heeft inmiddels meerdere wijken waar meer wordt geklaagd over wateroverlast. Het grootste probleem met grondwater bevindt zich in de wijken Walhof-Roessingh, Lasonder-Zeggelt en Hogeland. Ook delen van Lonneker en Glanerbrug hebben veel last van wateroverlast. Steeds meer bewoners dienen een klacht in bij de Tubantia. Ook u kunt uw wateroverlast in Enschede hier melden.
Er zijn meerdere redenen waarom Enschede zo veel last heeft van grondwater. Het ontbreken van sloten in de stad en het feit dat Enschede op een stuwwal ligt, zijn hier voorbeelden van. Een andere belangrijke oorzaak van het hoge grondwater is het verdwijnen van de textielindustrie. De bijbehorende grondwateronttrekkingen werden stopgezet. 

Kelderlekkage (water in de kelder)

Het hebben van water in de kelder heeft vele nadelen. Zo is water in de kelder slecht voor de gezondheid, de spullen in de kelder gaan schimmelen, de vloer wordt aangetast en de kelder is onbruikbaar. Erg onpraktisch dus!

Overlast van een natte kelder? Enschede, ons thuishonk, is voor ons bekend terrein! Voor onze kelderexperts is een kelder waterdicht maken gesneden koek. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? 


Offerte aanvragen

Met meer dan 35 jaar ervaring en garantie kunt u op Van Toog rekenen.

Live chat - Online